Thursday, June 2, 2016

Berrix

Berrix (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Liigimääratlus: berry pale ale

Tootjainfo: "Berrix on hele õlu, kuhu maitse, aroomi ja värvus täiustamiseks on lisatud erinevaid suvelõppu meenutavaid marju. Särtsakust annavad juurde mitmed vanaema aiast korjatud marjad, mis annavad õllele hapukama ja kuivema üldilme."

Väike lihte pudel, tehnilisevõitu olekuga tumelilla silt. Punakas-kollane vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib üsna kaunilt. Õlle värvus - kirkalt punaka helgiga tumekuldne. Aroom on hapukalt marjane, üle kõige kaigub vaarika hele hääl.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, vaarikamoosi ja kibuvitsatee taoline. Lõppmaitse tõmbab pildi mõrkjamaks, keelekülgi pargivad vaarikavarred ja pohlad. Järelmekk on mõrkjas-hapukas, kuivapoolne ja väga mõnusalt kosutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkja-magusaka buketiga Väga hea taseme rüübe. Ehk suts liiga magus, kuid marjaõlle jaoks see polegi patt. Suve meenutuseks tuleks seda pakkuda kunagi talvel koos kuivatatud marjadega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment