Wednesday, June 8, 2016

Merevaik


Merevaik (Saue, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: amber ale ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Merevaik on kergelt joodav õlu, mis on pruulitud Mosaic humalatega. Linnaste karamelline noot on tasakaalus humalate puuviljase maitse ja aroomiga."

Pilootpruuli kirjelduse leiab siit, vaatame kuidas ametlik versioon välja näeb.

Väike lihtne pudel, küpskollasel sildil odrapea. Sõrmepaksune kollakas vahukiht on päris tubli püsija. Õlle värvus - hämune punakaskuldne merevaik. Aroom on magusakas-hapukas, karameljas ja marjane ... hmm aga mida teeb siin see võitaoline noot?

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas, koduse karamell-kommi taoline. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, ürdine ja täisterasepiku taoline, kusjuures seesama koorevõi tuleb ka sepiku peale. Lõppmaitse jääb mõrkjaks, meenutades kuivatatud pohli ja pihlakaid. Järelmekk on hapukas ja üsna pikalt püsiv.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Heal tasemel rüübe. Pilootpruuliga jääb sarnasus üsna tinglikuks, kuid meeldivalt maitseküllaseks võib ka selle klaasikese tituleerida. Pakkuda koos röstitud täisterasepiku ja ürdivõiga.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment