Friday, November 18, 2016

Kazbekkis

Kazbekkis (Prüülike, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,4 %vol. Liigimääratlus: "belgian ale"

Tootjainfo: "No kas õlu on pekkis? Ei, tegelikult käisin 2016.a sügisel Kazbeki mäge vallutamas ning 3700 m kõrgusel -15 kraadiga telgis külmetades nägin ilmutust antud õlle retseptist.
Võimsad ja ajatud emotsioonid otse pudelist - Kazbekkis"

Väike lihtne pudel, tehnilise esteetikaga sildike. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas-vürtsikas, belgia õllede klassika ... ja isegi see väike tärpentinine nüanss on täiesti asjakohane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on vürtsikas-hapukas, kommisuhkrune ja apelsinine. Lõppmaitse on magusakas, puuviljane, estrirohke, aromaatne, võimas ja samas lihtne. Järelmeki karameljas magusus saab endale kaaslaseks meeldiva mõrkjas-vürtsika, tsitruselise humala.

Keskmise kehaga, magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsika-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Ühest küljest belgia kuldne klassika, kuid mõnusalt atsaka humalatooniga. Gambrinus kiidab, kuid järgmine kord võiks humalat veidi julgemalt lisada, proovida tabad belgiapärase IPA oivalist sihti. Pehme valgehallitusjuust sobiks imepisikese lusikaga siia juurde kaabata.
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment