Monday, November 7, 2016

Vanem õllepojake


Vanem õllepojake (MV, Eesti) pdl 0,33 l. alc 2,6 %vol. Liigimääratlus: "session Rye Wit". Hmm, nojah ;)

Tootjainfo: "Kord pärast üllatuspruuli jättis Taat meelega kaks peotäit linnaseid üle, kuna üllatus oli olnud meelejärgi ning head asja võiks korrata. Tegi ka neist uue meskikese ja pruulikese ning õllekese.
Linnased: Wheat, Rye. Humalad: Cascade, Chinook. Apelsinikoor, kaerahelbed."

Väike lihtne pude, omanäolise lõikega sildil istub õllebeebi. Erkvalge hõredapoolne vaht täidab pool klaasi, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt hele-helekollane. 

Aroom on üsna omanäoliselt hapukas. Siin on tunda nii nisu pehmust kui rukki hapukust, lisandub aga selline ... hmmm ... farmhousile stiilile omane kompostilebra :)

Esmamekk on kergepoolse kehaga (kuid siiski mitte vesine!) ja õrnalt vürtsikas. Keskmaitse taandub siiski vesisepoolseks ja muutub apslsinikooreselt mõrkjaks. Lõppmaitse lisab jällegi veidike kehakest tagasi (kaerahelbe tänuväärne efekt) ja mängib greibise mõrkjas-hapukusega. Järelmekk kaob küll üsna kiirelt, kuid jõuab enne särada magusapoolse vürtsikusega.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga põnev rüübe. Eks ta paratamatul vesisepoolne ole, kuid nii lahja joogi kohta on maitset siiski tänuväärselt palju. Kui vaja mehine janu kustutada aga keha ei tohi pehmeks minna, siis sihandne joogipoolis on otse kulda väärt!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment