Monday, November 28, 2016

Must Kuld Colombia


Must Kuld Colombia (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "A special version of the Must Kuld porter, brewed with a Caturra coffee from Finca La Chorrera in Colombia."

Väike lihtne pudel, sama lihtsal sildil kohviuba. Tumepruun sõrmepaksune vaht püsib üsna kenasti. Õlle värvus - vähese tumepunase helgiga must. 

Aroooooom. Kooooohvi! Oi seda kohvit saab täis tuba ja koridor ja ilmselt pool tänavat! Hea kange klaar värske kohvi! Värskeltjahvatatud, silmiavav, äratav, hommikune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukalt kohvine. Keskmaitse mõjub kohviliköörina, milles ujuvat tumedat šokolaadi katavad mustasõstra helkivad piisakesed. Var-vara-varahommik. Klaaris talvetaevas kahiseb müriaad tähti, vilkudes tasasosinal sulle ja teineteisele. On külm ja lumi kriuksatab su palja jala all, kui korraks saunast õue astud. Mauuhhhh - käib valge kohin üle su pea ning lumme jääb kuuma keha poolt sulatatud auk ja kohmakas lumeingel.

Lõppmaitse tervitab sind sauna eesruumis külma kohvijoogina. Kohvikalja olete kohanud? Praegu tundub see maailma parima mõttena! Ja nüüd tagasi lavale, vastu pärishommikut viimast leili võtma. Ja mis sest et mõne tunni pärast läheb valgeks ning peab tööle asuma. Peale sauna saab mõni tunnike tukkuda. Ja siis SUUURE tassitäie kohvi keeta. Järelmekk pakub kohvimarmelaadi ja ütleb, et täna me magama ei lähe. Ajame parem veel veidi juttu.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-KOHVINE-magusakas-mõrkjas-KOHVINE-vürtsikas-hapuka buketiga ÜÜÜBERTASANDI rüübe! Ülevõlli kohvine, kuid oivalises tasakaalus. Ei liiga raske, ei liiga kange, ei liiga vinge. Sihuke kuramuse kergelt joodav ja kohe uut klaasi juurde tahtev tegelane. Kõigi unetute sõber. Kohvi ei saa ju iial palju olla! Hmm, kuidas oleks seda vanilje-pohla-jäätise kõrvale pakkuda?
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment