Tuesday, December 11, 2018

Waterloo


Waterloo (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,6 %vol. Liigimääratlus: belgia porter

Tootjainfo: "vesi, odra- ja nisulinnased, pruun suhkur, apelsin, koriander, Marinka ja Saaz humalad, pärm"

Väike lihtne pudel, sildil nimeandev lahingupildike. Liiga vali sutsakas korgi avamisel muudab ettevaatlikuks, kuid õnneks ei järgne vahufontääni. Pöidlapaksune pruunakas-kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kustuva söe punane. Aroom on ebaselget magusakas ... no kui otsida ja mõelda, siis leiab ehk apelsinikoore ja koriandri ülesse, aga pigem on see fantaasiaviliv - see-eest pruun suhkur on olemas mis olemas.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse muutub üsna tugevalt hapukaks, pannes seeläbi imestama - sellist happesuse taset ei ootaks ei stiili ega koostisosade poolt. Lõppmaitse muutub nüüd juba ootuspärasemaks, liites kokku belgia vürtsika kommisuhkruse ja porteri röstise, isegi nõksa suitsuse poole. Järelmaitse aga paneb juba päris tunnustavalt noogutama - "belgian strong dark ale" ja porteri ristand ilmselt täpselt nii peabki mekkima. 

Keskmisest tiba raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Vägagi heal tasemel rüüpeke. Veidi vasturääkiva teo ja näoga ... ning koriandri ja apelsini(koore?) lisamine jäävad üsna tajumatuks ... kuid üldiselt siiski üsnagi meeldiv klaasitäis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment