Friday, August 2, 2019

Eesti sada (taashinnang)

Eesti sada (Karli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: odravein

Tootjainfo: "Pruulitud 45 Tartu Maratoni  päeval Eesti Vabariigi 100.sünnipäeva auks. Kasutatu Eesti oma linnaseid ja astelpaju marju. Kange ja rahulik nagu keskmine eestlane"

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega sama joogi aasta tagasi tehtud proovimisele, mille hinnang kõlas: "Karvane, noor ja kasvatamatu on see tegelane praegu. Andke palun vähemalt pool aastat või veel parem aasta aega enne kui seda päriselt hindama asuda."

Vahtu on seekord u kaks korda rohkem, õlle värvuses muudatusi pole. Aroom on samamoodi raske ja magusalt nätske ning puuviljane. 

Maitse aga ... ojaaaa ... vaata sellest vana Gambrinus rääkiski, et andke aega! See kraam on juba-peaaegu-et-küpseks saanud! Noh ütleme et veel mitte päris-päris küpseks, sest alkohol on ikka veel torkiv - KUID - see on tasemel, mid võib juba lugeda vastuvõetavaks 10-kraadise odraveini puhul! Raske, tulvil kuivatatud heledaid puuvilju, õilis ja täidlane.

See jook on VÄGA õigel teel. Samas kui aasta tagasi sai öeldud, et "Andke palun vähemalt pool aastat või veel parem aasta aega", siis nüüd tuleb soovitust pikendada. Kui pail pruulmeistril on vähegi kannatust, siis hoitagu seda jooki veel teist sama kaua, küll siis saab hosiannat hüütud ja kiidupasunaid puhutud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment