Sunday, August 11, 2019

Mercury Saison


Mercury Saison (Blackwell, Šveits) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang 34 punkti. Untappd ütleb "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,42 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Assemblage of rye seasonings matured in Chardonnay oak barrels.
IBU 10"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Vähene valge vahukiht kaob hetkega. Õlle värvus - hämuselt tuhm tumekollane. Aroom on meeldivalt hapukas-vürtsikas, mahlane ja sätendav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõõdukalt hapu. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, justkui näriks valgeid pooltooreid viinamarju koos seemnetega puruks. Lõppmaitses viskab sisse veidi kääriv-äädikaseid noote, keelekülgi pargib paks tammine tuhmus. Järelmekis ... vat see on üllatav ... alles nüüd on tunda karbot, keelepäral mängivad vaheldumisi mullid ja sädeleb kuiv vürtsikas veinisus.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, hapu-mõrkjas-vürtsikas-hapu-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Rukkisaison? Noh on ju kah. Vaadihoidis? Ei kvalifitseeru, ainult kuiv tammine surve oleks nagu sellest ooperist pärit, kuid kõik muud oodatavad ümarad-pehmed toonid jäävad olemata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment