Thursday, August 1, 2019

Lupa Nauttia


Lupa Nauttia (Tanker / Maistila, Eesti / Soome) pdl 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „ Sour / Wild Beer - Flavored“ ja hinnang 41 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,41 punkti

Tootjainfo: "Sour Ale with Passion (fruit)
IBU 35"

Mõõdukat mõõtu purk, soov luua pilkutõmbavat silti ulatub seekord juba mustlas-tsirkuse mõõtudeni. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - tuhm-mudruselt ebamäärane pludru. Aroom - vähene, aga siiski äratuntavalt askorbiinhappene passsionvili.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja hapu. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, rabarberi ja jõhvika vahepeale. Lõppmaitse - samasugune jõhvikane, nüüd ehk ka tilk laimimahla juures. Järelmekk - no täpipealt ühetaoline, voolikuna algusest lõpuni kulgev, aga siiski värskendav.

Keskmisest tiba kergema keha, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse buketiga, hapu-mõrkjas-magusakas-hapu buketiga igavalt kvaliteetne rüübe. Üsna ühetaktiline tüüp, tegemata tee peal ühtegi kurvi või jõnksu, kuid toimiv ja ette-ennustatav nagu saksa Bundesautobahn. Otsid puuviljast hapuõlu - aga palun, siin ta on!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment