Saturday, August 24, 2019

Who Cares Editions: Brut Fruit


Who Cares Editions: Brut Fruit (Bevog, Austria). prk 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer" ja hinnang 91 punkti! Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,72 punkti.

Tootjainfo: "In an era of sweet IPAs and beers that resembles fruit juice, we decided to make it the other way. We brewed a beer, that has no residual sugar left and is dry, hence Brut as used with characterizing of the vine. This Champagne dry like beer is brewed with selected Belgian yeast and Lactobacillus and topped with generous amount of mango, raspberries, and vanilla to round everything up into very fruity, but dry beer greatness. Reset your set point. Cheers!"

Väike purk, sildil seeria tunnus-luukõhn tegelane. Kollakas vaht täidab 3/4 klaasist, kuid kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - tuhmil kollakas-punakas-hämune. Aroomis on täiesti selgelt olemas mango ja tagaplaanil ka vanilje, kuid vaarikale otse ninaga pihta ei saa, ehkki meeldiv hapukas värskus on täiesti platsis.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu. Keskmaitse muutub magusamaks ja ümaramaks, keeleküljed annavad märku kuivast ja parkivast olekust, umbes nagu veel-mitte-täisküpset mangot mekkides. Lõppmaitses leidub vaarikaseemnete mõrkjust. Järelmekk on kuiv ja mahlane, mõnusalt vürtsikas ja happeline, värske ja virgutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapu buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Kahjuks üks lubatud osaline - vaarikas - jäigi tabamata, kuid mango ja vanilje on selles kuivas ja kosutavas lonksus täiesti tuntavad. Üldiselt - tubli tegu ja mahlaselt värskendav lonks.

No comments:

Post a Comment