Friday, May 29, 2020

Layer Layer


Layer Layer (Mad Scientist, Ungari) prk 0,33 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Melomel / Fruited" ja hinnang 72 punkti. Untappd ütleb "Mead - Melomel" ja 3,57 punkti

Tootjainfo: "Sour bragott with passion fruit, pink guava and lime collab with our friends from Dry & Bitter"

Väikest kasvu purk, sildil mesilastest kihisev mehike. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Joogi värvus - piimjalt hägune kollane. Passionvilja lõhn on kaugele tunda, selle kõrval on mingi teine, veidi üleküpsenud troopiline, suisa lääge noot, mida võib-olla saab siduda guaavaga, kuid kuna pole seda söönud, siis ei oska seda paika panna. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja vägagi intensiivselt hapu-magus, troopiline ja täisküpse laimi taoline. Keskmaitse muutub hapukaks, vaiguseks, eeterlikuks ja vängepoolseks ... sedasorti troopiline läägepoolne agressiivsus, mille juurde tahaks väga proovida seda va roosat guaavikest, et kuipalju sellest tundmatust viljast pärineb. Lõppmaitse lisab mõrkjat eeterlikku vaigust elementi, mida omistaks mingile aromaatsele ürdile a la rosmariin, loorber või kafiirlaim. Järelmekk toob taas esiplaanile veidi ülevõllise magus-hapu, mis kuivatab keelepära.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusa-hapu-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-hapu buketiga Ülevõllikas! Braggoti põhi on üsna kaetud intensiivsete troopiliste-tsitruseliste lisanditega, moodustades kokku agressiivsevõitu, kuigi meeldiva segujoogi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment