Sunday, May 10, 2020

Surtido


Surtido (Cool Head, Soome) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd'i liigimääratlus: "Sour - Gose" ja hinnang on 3,43 punkti.

Tootjainfo: "The word “Surtido” is Spanish and means “Selection”, “Assortment”.

For this Gose style beer we have selected a blend of fresh and aged sour beers from our cellar - including Nordic Sour that has been aging in Tequila barrels for 10 months.

The result is a perfectly balanced Gose with just the right amount of acid and salt with a soft and smooth body from wheat and oats."

Väike purk, silt on helgelt rohe-kolla-laiguline. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, kui kaob väga kiirelt. Õlle värvus - häguselt kollane. 

Aroom. Umhh, no misasi see nüüd on? Jogurt, seda küll. Kas äkki airaan? Värsked rabarberivarred või jõhvikad? Sihuke mõnus segu tuttavaid hapukaid ja värskendavaid lõhnu, aga no ei kuku nöpp ühe konkreetse taju peale.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja surisevalt hapu. Keskmaitse muutub magusamaks ja täidlasemaks, suhkruga tembitud rabarberimahla taoliseks. Lõppmaitse tasakaalustab selle suhkru soolaga ja kokku saab ideaalselt värske ja kuiva maitselitaka, mis tõmbab kergelt silmi kissi nagu mõnulev kass päikese käes. Järelmekk lisab siia ka veidikese mõrut, mis asetab kogu maitsepildi ideaalsesse tervikusse nagu viimane pusletükk, mis muudab piltmõistatuse arusaadavaks.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja ülikuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-soolakas-hapu-mõrkja buketiga ÜBERTASEME rüübe! Super-puper värskendaja, mis tõmbab silmad vidukile, kõrvad pea külge ja saba püsti. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment