Sunday, May 10, 2020

Vaikne Kena Koha[tu]ke


Vaikne Kena Koha[tu]ke (Kohatu, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Pale Lager - India / Hoppy" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - IPL (India Pale Lager)" ja 3,07 punkti.

Tootjainfot pole leida.

Väike purk, sstiilselt lihtsalt sildil istub linnuke. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom ... eee ... veider ... teate mis, kõige lähem seos mis peas tekib on magus muna :D Et noh nagu magusapoolne ja veidi liiga kaua keedetud ja värskelt kooritud muna. Veider? On!

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - kuiv, rauane, ürdine, mõrkjas, veidi seebine. Lõppmaitses muutub hapukamaks, meenutades imperial pilsi, kuid sellest mõrum ja ürdisem. Lõppmaitse on vürtsikas, kohe lausa õhetav, valge pipra ja rosepipra nootidega, nätskevõitu ja hapukas.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga Veider, aga HUVITAV rüübe. Selle joogi stiilimääratlus oleks pidanud olema "hoppy imperial pils" ja siis oleks kõik asjad omal kohal. Imperial pils on stiil, mis paljudele kategooriliselt ei meeldi, aga milles on oma võlu. Selle ülehumaldamine on omamoodi vahva katsetus. Aga vaata kui inimene võtab selle joogi ette ootusega saada humalast, aga muidu siiski tavapärast laagrit, siis on tulemuseks pettumus ja jonnimine.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment