Tuesday, May 26, 2020

Sourbit Berliner Weisse


Sourbit Berliner Weisse (Hoplalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja 3,76 punkti

Tootjainfo: "Let's make Berliner's great again. Light and crispy, refreshing and low in alcohol. With touch of Lime, coriander and sea salt
IBU 9"

Keskmist kasvu purk, sildil rohekas-kollane värskus :) Erkvalge pöidlapaksune vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt helekollane. Aroom on magusakas, särtsakalt hapukas ja mõõduka soolase puudutusega. Kuulge, see on ju gose, mitte berliner?

Esmamekk on kerge kehaga ja särtsaalt ja mahlaselt hapu. Keskmaitse jätkab sama hapul särinal, mis paneb kergelt silmi kissitama, kuid sinna lisanudb ka sedasorti magusat, mis on omane täisküpsele laimile. Lõppmaitses ilmub keelekülgedele selge soolane kuivus, samal ajal kui keele keskosas laotab veelgi kuivemat lauda laiali kombucha-sarnane happesus. Järelmekis ilmub esile koriandri aromaatne eeterlikkus, kuigi põhikoonteks jäävad püsima hapu ja õrn sool.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-vürtsikas-hapu buketiga Übertaseme rüübe. Ülimalt värske, mahlane ja üleüldse silmi kissitama ajav ... aga kui üks õlu lõhnab ja maitseb nagu gose, siis miks ta berliner weisseks nimetatud on?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment