Sunday, May 10, 2020

Naparbier Barrel Series (Red Wine 2018). Forever & Again


Naparbier Barrel Series (Red Wine 2018). Forever & Again (Naparbier, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 11,7 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang 60 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 3,73 punkti

Tootjainfo: "Barley wine. Pilsner, carafa, caramunich. Hop: Columbus
Matured in red wine barrels"

Väike lihtne pudel, sildil midagi kosmilist ... vist .. või siis mitte? Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt punakaspruun. 

Aroom on huvitavalt vaoshoitud, kuid ikkagi võimas, portveinine ja tammine, lihtsalt selle tajumiseks peab kauem ja sügavamalt sisse hingama kui muidu.

Esmamekk on raske kehaga, magus-hapu, kreegikompotti meenutav ja keeleotsa kuumutav. Keskmaitse muutub kuivaks, veelgi rohkem kreegikompotile sarnlev, aga samas kõrbenud servakestega. Lõppmaitses hakkab alkohol veidi liiga tugevalt keele undama, kõrbemaläinud kaneeliküpsist oleks jutskui kastetud kreegilikööri sisse. Järelmekk meenutab kõrbenud kreeginastoikat ... ma küll ei tea, kuidas ja miks peaks üks nastoika kõrbema, aga just nii ta tundub.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-hapu-kõrbenud-hapu-mõrkjas-magus-hapu-kõrbenud buketiga vastuoluline rüübe. Liiga alkoholine, liiga kõrbenud ... ja samas siiski omamoodi meeldiv. Kui unustaks kastikese selle kraamiga nii umbes viieks aastaks järelküpsema?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment