Thursday, May 28, 2020

Techno Viking


Techno Viking (Mad Scientist, Ungari) prk 0,44 l. alc 7,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Melomel / Fruited" ja hinnang 62 punkti. Untappd ütleb "Mead - Melomel" ja 3,89 punkti

Tootjainfo: "Intoductory mead of our sub-brand Mead Scientist.
Hydromel with Raspberries, Yuzu and Mango.
For a hydromel you are looking at a medium strength (6-7 %) fruity sweet mead. We think it can be a real relief after all the regular crazy beer styles. It is also a lot of fun for us to learn a new thing"

Keskmist kasvu purk, sildil mesilastest kihisev viiking. Vähene valge vaht kaob kohe. Joogi värvus - hämuselt porgandikarva. Aroom on magus, puuviljane, veidi marjane ja veidi ninas kihisev. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus, kohe väga magus, mango ja mee magus ... aga samas ka yuzulikult hapu. Keskmaitse omandab kogu magususele vaatamata korraliku kuiva suutunnetuse, mis pargib keelekülgi nii nagu sööks arooniaid. Lõppmaitse tasakaalustab vähese taruvaiguliku mõrudusega seni ikka veel domineeriva džemmise-limonaadise suhkrumagususe. Järelmekk on mõrkjas-magus, vaarikaseemnete mõrkjas parkivus ja kurgust kerkiv järelkarbo tekitavad vähese vürtsika tajunihke.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapu-magus-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga Väga omapärane rüübe. Kuivast mõdust on puuviljadega üles pekstud limonaadiselt magus, kiirelt kaduva vahu ... ja samas koheselt ülesroniva krooksuga, puuviljaselt kompotilik ja samas siiski tasakaalus jook. Kas ta nüüd just friigikas on ... aga üks üsna omanäoline melomel
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment