Sunday, May 3, 2020

Väike Tuhamägi VT


Väike Tuhamägi VT (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Baltic Imperial / Double" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Vaike Tuhamägi VT (Vanilla & Tonka beans) grainbill and yeast/fermentation profile was based on our rich and successful Imperial Baltic Porter Tuhamägi! This said, we brewed this new version with a lower final gravity and alcohol strength of 9.5% to enhance drinkability but also keep the rich chocolate, coffee and dark cherries flavors found in Tuhamägi. Finally, as we used a lager yeast and fermented the beer cold we conditioned Vaike Tuhamägi VT for almost 12 weeks for a neutral fermentation profile and more expressive malt character before adding fresh Vanilla and Tonka beans for rich chocolate
and dessert-like goodness. Cheers!
IBU 60"

Väike ravimipudel, sildil ida-Viru tööstusmaastik. Sõrmepaksune mustjaspruun vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - täidlaselt must. 

Aroom - pöööööraselt täidlane ja nõrguvalt rammus šokolaadikook. Noh kohe ikka selline, mida peaks mitte lusikaga sööma, vaid kõrrega taldrikult sisse luristama, ainult et see peab üks võimas kõrs olema!

Esmamekk on raske kehaga, sametine ja hapukas-magusakas, šokolaadine ja mandline, pähkline ja vaniljene. Keskmaitse muutub vaniljemõrkjaks, samas tajutavalt soojaks, alkohol saavutab ohtlikult tuntava taseme, kuid õnneks ei hakka veel kratsima.

Lõppmaitse on mõrkjas, kakaone, kõrbenud servakesega, pähklikreemine ja ploomiliköörine. Järelmekk laotab laiali öö tiivad, mähib su šokolaadisalli sisse, puistab taskusse röstpähkleid ja kallab suure klaasitäie kakaolikööri.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-mõrkja-magusa buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Jaaaa, kiita tuleb oskuse eest tonkat nii mõõdukalt lisada, et see ei muutud kolossiks, mis matab kõik muud. Väga meeldiv, rammus, täidlane ja eeskujulik tuunitud balti porter.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment