Thursday, February 16, 2023

Öö X

Öö X (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Imperial / Double Baltic", hinnang 4,35 punkti

Tootjainfo: "BA Imperial Baltic Porter
A bigger and bolder version of Öö, aged in freshly emptied Cognac barrels. Brewed to celebrate the 10th anniversary of Öö."

Väike lihtne, aga vahakaelusega pudel. Sildikujundus seekord üliefektne! Sentimeetrine pruun vaht kaob kiirelt. Õlle värvusest rääkimine oleks narrus ja mustuseraisk.

Aroom. Pimedus on õndsus. Vaikus, pimedus ja meditatiivne lakkevahtimine, kusjuures laes on näha vaid aegajalt mitu korrust allool majast mööduvate autode valguslaikude peegeldus märjalt asfaldilt. Konjakimelass.

Esmamekk. Metallikonjak. Metallitõrvakonjak. Veidi torkiv, tiba agressiivne. Puidune. Kihelev.

Keskmaitse - metallitamm. Vasetamm. Tiritamm. Kräuksti avanev kõrvaltoa uks ning ukse alt kumav valgusviirg koos konjakilõhnaga.

Lõppmaitse. Metall-šokolaad. Metall-melass. Kullatolmuga kaetud trühvlikomm kui dekadentsi kuues aste. Keegi paneb kõrvaltoas käima raadio, mis mängib sinu noorepõlve soovilaule, põimununa igikestva saatejuhi hääletämbriga, mille saatel sa veetsid nii palju õhtuid ja öid.

Järelmekk. Kullatud vaskpeeker, täis konjakis leotatud rosinaid, mälestusi ja heietusi, mida keegi teine peale sinu ei kuule.

Metallimega. Konjakimetallimega. Ülivõimas ja vaikimasundiv
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment