Wednesday, October 31, 2012

Alice Porter


Alice Porter (Brewdog). pdl 0,33. alc 6,2%. liigimääratlus - porter ... või siis selle jõulisem alaliik ehk Balti porter.

Ei pudel ega silt ei üllata ... Brewdogi äratuntav stiil. Ja muidugi ka nende mõnus keelemänguline tekstike, mis alati lugemist väärib. Vaht jääb seekord nõrgaks - ilmselt rikub mängu ära asjaolu, et serveeritakse seda õlu külmast ... jeerum-vaarum, miks küll peaks porterit jahutama? Värvus - nii nagu peab, robustne ja jõuline tökatmust.


Lõhn üllatab oma delikaatsusega ... oleks oodanud jõulisemat laksu vastu nina, kuid see siisn on mõnusalt pehme ja küllane. Siidpehme kohvine, lausa koorekohvine paitus koos vähese šokolaadikoogise aimdusega. Maitse on aga teistpidi üllatav ... nii leebe tervituse järel on see maitsete jäneseauk üsna sügav ja käänuline. Kergepoolne algus muutub hoobilt raskeks, suitsuseks, kaminaseks ja soojaks tiheduseks. Järelmekis on üsna täpses balansis linnase magusus, humala mõru, rösti hapukus ja kerge vürtsine järelõhetus.

Väga korraliku kehaga, tihkevõitu paletiga ning meeldejääv õlu, mis sobib oivaliselt hetkel lauda toodud loomalihahautise kõrvale. Head isu!

pilt siit

3 comments:

  1. Kodus ikka :) Sai korra poest läbi lipatud.

    Mulle meeldib küll tugev humal rohkem, kui tume kohv ja suitsumaitse, aga ei olnud viga midagi sellel Brewdogil ka.

    ReplyDelete