Wednesday, October 10, 2012

Hebden’s Wheat


Hebden’s Wheat (Little Valley). pdl 0,5 l. alc 4,5%. liigimääratlus: belgia tüüpi nisuõlu. Tegelikkuses siiski pigem heffeweise ehk poolnisu.

Kehakas pudel ja asjalik silt. Teated: "organic bottle conditioned" ja "fresh, fruity and naturally hazy". Helevalge vaht tekib sõrmepaksuse kihina ning kaob kirmeks, nagu nisuõlledel ikka. Õlle värvus helekuldne ning vähemalt minu klaasis ilma igasuguse hägususeta ... no kui, siis imeõrna vine võib tabada.


Õlle lõhnas domineerib värske ja klaar vesi, mida toonitab nii nisu enda hapukus kui ka sidrunikoor, mis sellele lisatud. Pikemalt nina klaasi unustades hakkab aga üle kõige domineerima koriander - nii asjakohane nisuõllede puhul.

Maitses asub koriander kohe oma delikaatsele troonile, lastes happelisamtel nootidel tulla alles enda samas. Järelamaitses tunned ka veidi humalate mõrkjust ... kogu palett jääb huvitavalt parkjaks ja raskepäraseks, mida nisuõllelt ei ootaks.
---------
pilt siit

3 comments:

  1. See õlu on pudelis laagerdatud ja ajaga läheb ta aina paremaks. Aga,igaks juhuks, kontrolli nendel BB kuupäevad.

    http://pudelid.ee/2012/12/little-valley-hebdens-wheat/

    ReplyDelete
  2. kas see, mis sa minu juurest ostsid, oli kuupäeva ületanud?

    ReplyDelete
  3. Ei, temaga oli kõik korras. Ta oli JAN 13, ja edasi ta läheks aina paremaks. Aga võibolla kõik seda ei tea, et seda tüüpi õlled lähevad aina huvitavamaks, ja tulevad tagasi kaebama.

    ReplyDelete