Monday, October 8, 2012

Fuller’s ESB


Fuller’s ESB (Fuller's). pdl 0,5 l. alc 5,9%. Ratebeeri liigimääratlus Premium Bitter/ESB ja hinnang 94 punkti.

Fullersi seeria stiilne pudel ja jõuline silt, mis rõhub ohtratele medalivõitudele (mh toonitades seda kirjaga Champion Ale). Ühe sõrme paksune vaht kaob üsna kiirelt, nagu see briti eilidele omane, kuid jätab siiski korraliku kirme. Õlle värvus - pronksja tooniga merevaik. Ühesõnaga - klassika!


Aroom on aga sel väärikal õllel kahvatu ja vaid õrnalt linnaseline - ei midagi ninnahüppavast kirsist ja apelsinist, nagu lubas reklaamtekst!? Maitse on seevastu tublisti jõulisem, puuviljasem ja karamellisem. Esmamaitse karge torkiv mekk muutub üsna karedaks ja tammiseks (esmakääritus toimubki sel õllel vaadis). Järelmaitses seguneb aga üsna tugeva humala hulka mingi äraeksinud terav noodike ... ja jeerum, ongi mais! No mis põrgut??? Miks nii head algust pidi maisiga tuunima? Britistani kare vesi sobib ju nii hästi odra raskepärase maitsega ... aga noh olgu, tegija võib oma tootega mängida.

Väga mõnusalt joodav ja samas tugeva kehandiga õlu on see nii ehk teisiti. ESB oleks võinud küll veel mõrkjam olla ... kuid siin ma lähen jälle maisi-põlguriks kätte..
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment