Friday, October 19, 2012

Tramp Stamp


Tramp Stamp (Clown Shoes). pdl 0,66 l. alc 7%. liigimääratlus: belgia-tüüpi IPA (mis on juba alustuseks veider, sest belglased ei mängi eriti humalaga ja IPA'sid ei tee nad üldiselt mitte)

Tavapärasest suurem, aga samas lihtne pudel. Sildi disain on pehmelt öeldes kummaline ... pleekinud taust ja teksades naisetagumik ... noh mis sa oskad sihandse kohta kosta ;) Aga noh, mida oodatagi pruulikojalt, mille nimi on "klouni kingad" :)) Igaks juhuks juurde seletus, et oluline pole siinkohal mitte teksad, vaid nende alt piiluv tätoveering - naisterahva alaselja nahakiri = "tram stamp"

Aroom kargab juba pudeli avamisel ninna, ehkki vahemaa pudeli ja kõnealuse nina vahel on tubli pool meetrit. See lõhn lubab sületäit humalaid. Mida lähemale jõuab pudelisuu, seda intensiivsemaks muutub humalakangas mu silme ees ja ... uskuge või mitte ... mul hakkab suu vett jooksma - nii neetult hea ja paljulubavalt IPA'lik on see bukett! Mõrkjas-magus, kena hapuka alatooniga - täpselt nii, nagu peab.


Kergelt kollakas suuremulline vaht kaob üsna kiirelt nagu belgia eilidel ikka. Õlle värvus - tugevalt udune intensiivne oranz, mille mõnus soe kuma paneb teda kohe pikemalt silmitsema.

Maitse on lihtsalt hunnitu! Esmalt tugevalt karge ja värske, keskmaitses puhkeb suus kergelt kreemikas humalatorm, järelmaitses domineerib kuiv ja karm humal. Keele tagumises allosas ärkavad üles need ergud, mis enamasti Okasroosikesena puhkavad, oodates prints Humala suudlust.

Väga pika järelmaitsega jook. Keskmiselt raske, kreemikas ja samal ajal kuiv ... see peab olema kuivhumaldamise efekt. Oletamisi pakun IBU tasemeks 150. Uskumatult head õlut oskavad ikka jänkid teha kui tahavad!
------------
pilt siit

1 comment:

  1. lõppu välja valades avastasin enda rõõmuks, et tegu on päris-päris õllega - flitreerimata ja pastöriseerimata!

    ReplyDelete