Wednesday, October 17, 2012

Mida arvad Pihtla õllest?


Blogi paremas ülanurgas on uus küsitlus. See puudutab ühte Eesti tuntumat väiketootjat.

Koduõlle pruulija, kelle kraam on saadaval ka mõnes Tallinna kõrtsis, ei soovigi tootmismahu suurendamist ja laiemat turustamist. "Kui minu õlu on igas bussijaam putkas saada, siis pole ta ju enam koduõlu" - umbes nii kõlasid tootja sõnad.

Kas oled selle õllega kokku puutunud ja missugune on su arvamus?

4 comments:

  1. Proovin iga kord Pihtlas käies sealt viis liitrit õlut kaasa tuua. Tavaliselt on alguses üsna pärmine pidu. Eks see maitse asi olegi: mõned arvavad, et koduõlu peabki pärmi järele maitsema. Mulle nii palju hulpivat pärmi korraga ei istu, sestap lasen õllel siis päevakese settida ja kallan aeglaselt klaasi. Suurepärane on see rüübe ka enne settimist, aga pärast seda on lausa puhas kuld. Tühja kõhu peale ei soovita: maitsest pole hästi aru saada, et 7,5% on sees, aga kui klaas on all, võib tööpäeva küll lõppenuks lugeda.

    Muide, seoses selle 7,5%-ga: aitüma tegijale, et ta pole ühinenud Eesti õlletootjate vaikse ja rumala kokkuleppega mitte toota üle 7% õlut. Hea õlu võib olla kui kange tahes ning seda veega lurrimaks ajada on patt.

    ReplyDelete
  2. tõepoolest on tegu hindamisväärse joogiga. paganama kahju on ainult sellest, et mehel on seni nii vähe järgijaid olnud.

    ReplyDelete
  3. Sai see aasta saarte ringreis korraldatud ja ekstra otsisin ka tolle õlle siis välja....leidsin kohalikust burgeri putkast;) Poleks eales osand arvata, et sellisest kohast saab, vihje andis kala suitsetamise tehas, kust sai sünnipäevaks latikat ja lesta ostetud:P Maitse üllatas väga meeldivalt, välimus jättis soovida, selline sogane kollakas pärmine, kartsin juba et olen mingi jama otsa sattunud. RMK kämping, värske õhk, lõke, suitukala ja sinna kõrvale sobis pihtla õlle nagu valatult!

    ReplyDelete
  4. ostsin tartu jaamamõisa selverist kaks liitrist plastpudelit, Elav õlu poekesest. etiketil kirjas 7,6 volli aga maitstes kange ei tundu, gaasi on. mull on paras, pigem peenem. humalat lõhnas tunda mitte väga. pigem teravili, võibolla isegi kergelt roiskund, kuid mitte ebameeldivalt. nagu laudalõhn man, vms.
    võrreldes ntx saku koduõluga, kus on selle "sauna-lauda mekiga" üle pingutatud, jääb pihtlast neutraalsem ja meeldivam järelmaitse.
    liitrine sobib hästi sõbraga kahepeale, sest 15 minuti pärast on pardon litakas kohal. ja alkohol saab võitu, ning maitse kaob tühjusesse.

    ReplyDelete