Thursday, February 11, 2016

Квадрупль


Квадрупль (Pravda, Ukraine) pdl 0,33 l. alc 10,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abt/Quadrupel", hinnagut veel pole.

Tootjainfo (niipalju kui ukrainakeelsest sildist aru sain): "Koostis: vesi, odralinnased (hele, karamell ja tume), karamellsuhkur. Humalad: Norden Brewer, Aurora, Hersbruker. Pärm.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Õrnalt kreemikat karva sõrmepaksune vahukiht püsib märkimisväärselt kaua, haakides end ka tugevalt klaasiseintele. Õlle väruvs - kirkalt punakalt soe merevaik. Aroom on magusakas, karameljas, tolmuste linnaste ja päikesesooja veranda taoline.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja kommisuhkruselt magusakas. Keskmaitses domineerib  hele kommisuhkur, lisandub veidi hapukas-mõrkjat pihlakat ja kuivatatud kibuvitsa. Lõppmaitses lööb alkohol ausalt öeldes liiga tugevalt läbi, kuid selle taga on siiski tunda ka taruvaiku ja kuivatatud virsikuid. Järelmekk muutub tunduvalt meeldivamaks, pehmemaks ja täidlasemaks, virsikute kõrvale ronivad ka viigimarjad ja nelgitaoline puidune vaigusus. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Väga heal tasemel rüübe. Kui vaadata nüüd villimise kuupäeva (11.11.15) siis võib vaid imestada, miks see jook juba müüki lasti - aasta vajaks ta ju küll küpsemist, et saavutada piisavat ümarust. Kannatust, head ukraina kolleegid, kannatust :)
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment