Friday, February 19, 2016

Хамовническое Экстра


Хамовническое Экстра (Moskovskaya Pivovarennaya Kompaniya, Venemaa). Prk 0,5 l. Alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Pils/Strong Pale Lager" ja hinnang 12 punkti.

Tootjainfo: "Hamovnicheskoye beer is a strong beer with rich taste and its own character (alcohol content is no less than 8,2%). The combination of selected Russian malt, Czech hops and artesian water as well as continuous fermentation in CCTs (cylinder-conical tanks) grant this beer harmony of rich and subtle taste together with uncompromising high alcohol content."

Lihtne keskmist kasvu purk, kujundus esiküljel klassikalisel edevapoolne, taga aga sootuks muhedam, nii et pildistan tagumist poolt :) Erkvalge vaht täidab 4/5 klaasist, olles üle keskmise püsiv ning ka kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. 

Aroom. Vana Gambrinus mugiseb omaette naerda. Einoh ühest küljest on see lihtne ja leebe linnasearoom. Aga pagan teab mis tajuhäire tõttu tuleb meelde värskelt saunast tulemine, pesuseebi ja puhas pesu, kirgas vesi ja selline otsatu värskus, et no kohe paneb naeratama :)

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, veidi marjane. Lõppmaitses seguneb veidi pihlakaid ja sutsu pähkliküpsist. Järelmekk on soe ja vürtsikalt õhetav, meeldivalt magusakas-mõrkjas ja sepikuline.

Keskmisest pisut raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga hea tasemega rüübe! RB võib kah kukele minna, 12 puntki vääriliseks hinnatakse siin tavaliselt palju labasemaid tegelasi ... seesinasel isendil on mõnusat toekust ja KUI ohtlikult lihtsalt joodav ta on oma suhtelise kanguse juures! Oleks sama jook mitte venelaste purgis, vaid nt Mikkelleri pudelis, kukuks hindeks raudselt 60-70 punkti, kui mitte enam! Siia kõrvale tuleks pakkuda piprapekiga leivaviilu, millel veel jäme sibularõngas peal.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment