Thursday, February 18, 2016

Citraizen


Citraizen (Jaws, Venemaa) pl 0,5 l. alc 4,8 %vol Ratebeeri liigimääratlus: "German Kristallweizen", hinnang pole veel välja kujunenud!

Tootjainfo (guugel tõlke kaudu): "The aroma of clove-blended fruit and spicy notes with freshly baked white bread and lots of fresh citrus - lime, lemon, grapefruit. On the palate, flavors of spices continued to play in the background of a decent portion of lime and lemon, continuing a long and dry citrus-spicy aftertaste, which is us hops.
Hops: Citra, Perle
Malts: Wheat Blanc, Pilsen, Carared
IBU 20"

Keskmist kasvu pudel, sildil midagi hennamaalitud käelaba sarnast. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on hapukas-magusakas, sepikuline ja pärmine, pomelo ja biskviit-tordipõhja taoline. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, mandariinimahla ja mangomehu taoline. Lõppmaitses otsib mõistus eiteakuskohast välja koriandri ning lisab siia sidrunikoort. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, särtsakalt kuiv ja vürtsine.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! RB stiilimääratlus ei ütle selle õlle kohta midagi, tegemist on superlaheda humalase krõpsaka nisuõllega, tavapärase "German Kristallweizen" stiiliga pole midagi ühist. Pakkuda aga võiks ikkagi koos valge saksa vorstikesega :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment