Saturday, February 6, 2016

Spruce Willys


Spruce Willys (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Nagu üks õige eestlanegi, on kuusk visa, vaimne, vastupidav ja ürgne. Sestap me selle iseloomu pudelisse püüdsimegi. See eriti okas kuuse IPA on ainus roheline puu, mis talvises metsas jalule jääb. Ja ta ei anna alla."

No kaeme, kuidas see praegune variant saab olema võrreldes pilootpruuliga.

Väike lihtne pudel, tummmmedal sildil talumärgid? Sentimeetrine pruunakas vaht püsib üsna kenasti ja haagib end ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt sügavtumepunane. 

Aroom. Jestas. Päikese käes kuumenenud värsked kuusevõrsed. Vaik. Rosmariin. Kevad. End lolliks laulnud linnukesed. Märg sammal jalge all. Värskus. 

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse võtab keele oma vaigusesse haardesse ja embab, aga see pole üleüldse torkivalt okkaline ... pigem nihuke armsalt pehme nagu lehis. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, vaigune, veidi õline, eukalüpti ja kasepungade taoline. Järelmekk mõjub hapukas-mõrkjalt, meenutades kasetõrva ja kuusevaiku, kadakaoksi ja noori käbisid.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe! Mulle meeldivad hullused. See konkreetne isend on oma hullust võrreldes piloodiga mitme kraadi võrra vähendanud, kuid väga muljetavaldavaks jääb ta ikkagi. 
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment