Wednesday, February 17, 2016

Kass Peemot

Kass Peemot (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus: russian imperial stout

Tootjainfo: "Koostis: odralinnased (pale ale, cara gold, chocolat, cafe, roasted barley), vesi, Makers Mark viski, kaerahelbed, linnaseekstrakt, laktoos, tammelaastud, humal (Magnum), pärm (US- 05)
IBU 70"

Kurat mehed, miks te kasutate tumehalli kribukirja tumerohelisel taustal? Vana Gambrinuse silmadest pole kahju?

Väike lihtne pudel, sildil nimikangelane ise. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist, olles väga püsiv. Õlle värvus - õhkõrna punase värelusega MUST.

Aroom - magusakas kreemine täidlus ulatub üsna kaugele. Lähenedes see aga muutub hoopis jõulisemaks, kohviseks ja likööriseks, kuivatatud ploomide ja vaniljekauna taoliseks.

Esmamekk on raske ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse - vahhhhhh - see on jõuline ja toekas, pealepressiv ja tümakas ... nagu tšetšeenia maadleja või gruusia rägbist. Sihuke sirgekulmuline ja habetunud.

Lõppmaitse mõjuba rämeraskelt, tuntavalt alkoholiselt (mis on miinus) ja ümarpehmelt (mis on pluss). Sihuke sõbralik sell, mis paneb sulle käe õlale, andmata endale aru, et see vajutab su kingakontsadeni asfaldisse.

Järelmekk pehmeneb aga justkui maadleja kandiline nägu sel hetkel kui ta sulle naeratab ja pakub kodust veini proovida. Ainult et see vein on sihuke millega valgekraeline linnavurle parema meelega pimedal tänaval ei kohtuks ja ka suures valges tunneb alaväärsuskompleksi.

Jämmmmeda kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kui seesinane elukas veel paar aastat pudelivangistuses oleks, tõuseks hinnang tõenäoliselt kraad kõrgemale. Ontlikus seltskonnas seda pakkudes tuleks ette lugeda hoiatus, mille kohaselt tarbimine toimub omal vastutusel. Omadele kallata aga kõhklemata ja küsimata.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment