Thursday, February 11, 2016

Zaļā Bise (Pekko)


Zaļā Bise (Pekko) (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", pole veel koondhinnet.

Tootjainfo: "Single hop IPA that continiues a series of beers. One beer, but with different hop each time. This SIPA is with new American hop Pekko."

Keskmist kasvu pudel, sellele seeriale iseloomulik roheline spriaal. Sildil tuleb alati vaadata konkreetse humala nime, sest üldine visuaal on sarnane. Valge vaht tidab pool klaasi ja on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõnusalt hapukas, mahlane, meenutadaes sügisõunu ja lodjapuu marju.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaits muutub mõrkjas-hapuks, silme ette tulevad jällegi lodjapuumarjad, lisaks kultuurpihlakad ja valged viinamarjad. Lõppmaitses tugevneb geibine mõrkjus, mis tasapisi areneb lausa vaiguseks. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, mahlane ja väga kaua kestev.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Mõnusalt mahlane, värske, karge ja kirgas IPA. Tõeliselt hea janukustutaja, millel samas on maitset rohkem kui kümnekonnas tavalises rüüpes kokku. Pakkuda koos piprakurgi viiludega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment