Sunday, February 7, 2016

Pimeaed


Pimeaed (Narvia 1345, Eesti) pdl 1,0 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: dunkel? Soovitan tootjatel teha ratebeeri kanne ise ära!

Toojainfo: "vesi, odralinnased, humalad, pärm"

Liitrine plastpudel ei ärata ausalt öeldes usaldust. See-eest silt on võrreldes varasemaga läbi teinud tugeva arenguhüppe - Gambrinus kiidab! Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - uduselt tumepunane. Aroom on praktiliselt olematu, vaid õrnalt leivane ja veeeeel õrnemalt suitsune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, koduse leivakalja taoline. Lõppmaitse magusakas põhi meenutab ploomikeeksi, sellele lisandub mõnus vürtsine õhetus. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja kaunilt sädelevalt vürtsine ... selle lõppmaitse eest tuleb andeks anda isegi pea olematu aroom ja lihtsavõitu sissejuhatus.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Kui tootja ainult vaevuks seda 0,33 l pudelisse villima, võtaks Gambrinus seda kiita ja levitada! Praegusel kujul aga tubli ja toekas klaasike peale pikka puulõhkumist lihaseid lõdvestama.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment