Tuesday, February 9, 2016

Waterloo Strong Dark


Waterloo Strong Dark (John Martin, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 83 punkti.

Tootjainfo: "Craft beer brewed since 1456. Recognised in 1815 for giving "strength" during the battle of Waterloo, its old style brewing gives this beer a powerful, spicy taste."

Väike matsakas pudel, sildil lahingusse tormavad tragunid. Kollakas vaht täidab pool klaasi, olles väga püsiv ja kenasti klaasiseintele haakuv. Aroom on belgia kangetele õlledele sobivalt magusakas, karamelline, kuivatatud marjade ja vürtside segune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-vürtsikas, huvitava  ... eee ... mentoolise kõrvalnüansiga? Või ei, see ei saa olla mentool ... pigem midagi aniisi sarnast? Igatahes jube põnev. Lõppmaitse on magusakas-hapukas, veinine ja ploomikonservi vedeliku taoline. Järelmekk toob esile vürtsikama poole, pannes keelepära mõnusalt kihelema.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Muidu oleks ta ju lihtsalt üks paljudest belgia vägilastest, aga see väikene aniisine sära kuskil seal keskel muutis elamuse palju mängulisemaks. Pakkuda koos tumedas õlles mooritud lihaga.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment