Monday, February 29, 2016

El Diablo


El Diablo (Sankt Gallen, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 95 punkti!!

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "And the usual 2.5 times the malt, use six times the hop.
The height of the alcohol content of beer is proportional to the amount of raw materials to be used. This beer is a normal six-fold amount of hops, we use about 2.5 times the malt, there are two times of 10% of the alcohol of normal. In addition, since you are using only the high part of the concentration of malt, it is creamy and the sensual mouth feel as rich and honey.
Use malt Pale ale malt, Crystal 80 ° L, roasted barley
Use hop Cascade, Chinook, Nugget
IBU 91"

Pikk kooniline tumelilla pudel, silt sama pikk ja sale. Vähene valkjas vahukiht kadus kiirelt. Õlle värvus - vähese hõljumiga soe vasekarva merevaik. 

Aroom mõjub ühekorraga vaoshoitult ja jõuliselt. Meeldivalt mesine, malbelt mahlane, mõrkjalt vahane, soojalt veinine ja kõike seda hea kasvatusega härrasmehele omaselt väärikalt.

Esmamekk on raskepoolne ja mõrkjas, kergelt puidune ja üsna lakooniline. Keskmaitses astub härrasmees oma häärberi rõdule, hingab sisse elupuude mõrkjat vaigusust ja tõstab aeglaselt huulile ürdilikööri ... siit hoovab raudrohtu ja pärnaõit, punet ja ehk ka veidike melissi? 

Lõppmaitse ajal kougib mõisahärra pika sametise kuue taskust kiikri ja käib pilguga üle horisondi. Jah, vaene on see maa, kuid kaunis oma lakoonilisuses. Ei mingeid palmisalusid ja papagoiparvi, mida vanahärra oma nooruspõlve retkede ajal niiväga oma kirjades sõpradele ülistas. Nüüd on ta kodus ja väga rahul sellega. Mõrkjas-karge tuuleiil rabade poolt näib nüüd mõnusam kui meretagune troopiline magusus.

Järelmekk on kuivapoolne ja samas soe, pihlakanastoika sarnane. Just samamoodi nagu me vana mõisnik. Kuivetunud olekuga, kuid lahke oma rahva vastu. Kärgib ja prõmmib vahest küll oma tammise jalutuskepiga vastu põrandat, kuid ei unusta väikest kingitust tegemast nimepäeval. 

Raskepoolse kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjass-hapukas-vürtsikas-mõrkja paletiga MEGAtasandi rüübe! Üks humalasemaid odraveine mida vana Gambrinus mekkida on saanud. Ja see on üks äraütlemata mõnus kombinatsioon, kas teate! Pakkuda koos väikeste kalamarja-võisaiakestega.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment