Friday, February 19, 2016

Teppistenbier Bourgogne Rouge Special Edition


Teppistenbier Bourgogne Rouge Special Edition (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 12 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abt/Quadrupel", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo otse leida ei õnnestunud, aga kaude on lugu päris põnev. Algne teppistenbier (soovitan kirjeldust lugeda) on edasi seiklenud: ""Teppistenbier (Quadrupel) aged in Burgundy red wine barrels from a small craft winery in the Cote d'Or region, France. A beautiful oak that has enriched this quadrupel ale with pleasant notes of red fruits and a slight but graceful tartness for the best point of meeting with the complex malt character of the beer that nw has got elegant reddish reflections." This beer is brewed and bottled by t'Gaverhopke for brewery White Pony - Italy."

Väike matsakas pudel, tehnilise olekuga sildikujundus. Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt tulikuuma raua punane. 

Aroom. Oooooojaoooooo. Veiniliköör? Kas sellist asja on olemas. Punase sõstra nalivka ... ei, marmelaad! Raske, sametine, vürtsikate kuldsete tutikestega äärtes, luksuslikkust rõhutavate raskete puiduste kurdudega. 

Esmamekk on raske ja sametine, hapukas-magusakas. Sõstramarmelaad ja tikrikompott. 

Keskmaitse. Ooo seda küllust ja pompöösset luksust. Krahvkonna parimast marjaveinist lasti teha tarretis, mida pakutakse kristallpokaalidest kuldlusikatega, iga pokaal omaette hõbeliual. 

Lõppmaitse. Elegants kuubis. Ehk isegi veidi liialdusse laskuv, kuid kuninglikkusel on palju vorme. See kõnealune nähtus pärineb uusaadlikest, kes pole veel oma staatusega harjuda jõudnud ning rõhutab seda isegi taskurätikute tasemel - batist ja käsitsitikitud monogrammid, väike vapike ja kohustuslik lõhnastatus. Kuid pidage meeles, ma räägin taskurätikust, mitte õllest :)

Järelmekk. Sataevanehalastajavägi. Selle pruulmeistri peaks koheselt ülendama mingisugusse seisusesse, mida vaid meie krahvkonnas võimalik anda on. Veindrupel kui veini ja quadrupli ristand. Õndsalt raske ja pillavalt luksuslik. 

Vaadake ma ei tea mis te nüüd teete, aga kokkuvõtet ei tule. Sest seda õlut ei ole. Veindrupel elagu! Gambrinus tõmbub rõngasse ja jääb sellesse asendisse nurruma. 
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment