Tuesday, February 16, 2016

Organic Chocolate Stout


Organic Chocolate Stout (Samuel Smith, UK) pdl 0,355 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "sweet stout" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Ingredients: Water; Organic malted barley; Organic cane sugar; Yeast; Organic hops; Organic cocoa extract; Carbon dioxide
Brewed with well water (the original well, sunk in 1758, is still in use with the hard well water being drawn from 85 feet underground), the gently roasted organic cocoa extract impart a delicious, smooth and creamy character, with inviting deep flavours and a delightful finish - this is a marriage of satisfying stout and luxurious chocolate."

Väikest kasvu reljeefkirjadega pudel, vintaaž-stiilile rõhuval sildil kakao-oad. Pruunakas vaht täidab ligi pool klaasi, olles mõõduka püsivusega. Õlle värvus - sügav tumepunane.

Aroom - vauhhh! KAKAO! No sihuke laadung õrrrna kakaod, et selle alla võib oma nina ära kaotada! Kakaokreem ja šokolaad ja pähklivõi ja kakaoküpsised.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magus (mitte magusakas!). Keskmaitse on magus, mille taustal hõljub vähene marjane hapukus. Lõppmaitse on magusakas-mõrkjas, kakaone ja pähkline. Järelmekk on hapukas-magusakas ja üsna kiirelt kaduv ... kui jätta kõrvale see kakaone pehmus, mida mäletad veel ka välja hingates.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karnboniseerunud paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. Või isegi kaks omaette nähtust, millest tuleks rääkida. Aroom on MEGAkakaone, üüratult meeldiv. Õlu ise mõjub aga nagu teisest pudelist pärit olevana - veidi vesine ja liiga magus. Aga kokku ikkagi Über! :)
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment