Wednesday, February 17, 2016

Grotten Santé


Grotten Santé (De Kazematten, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale" ja hinnang 47 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Caves Santé is a spicy beer abv of 6.5%. vol. with small amounts of "exotic" spices that create a slight dryness. It's beer is brown in color."

Väike längusõlgne pudel, sildil tellisväravad. Kergelt kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkal punakaspruun. Aroom on leebelt karameljas ja mõõdukalt vürtsikas, visates esile kaneeli ja kardemoni noote.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub magusakapoolsemaks, kuid samal ajal võimendub ka vürtsikus. Lõppmaitse on hapukas-vürtsikas, kuivapoolne, rosinate ja veidi kakaoste nüanssidega. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja mitte kuigi kaua kestev.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga Vägagi hea tasemega rüübe. Tavapärasest belgia õllest põnevam oma kuivuse ja vürtsikuse poolest, suurepärane klaasike valgehallitusjuustu kõrvale.
------------
pilt ietehtud

No comments:

Post a Comment