Friday, August 30, 2019

Freaky Freaky


Freaky Freaky (Mad Scientist / TuffBuzz, Ungari) pdl 0,33 l. alc 13 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Pumpkin / Vegetables" ja hinnang 94 puntki! Untappd ütleb "Pumpkin / Yam Beer" ja 3,9 punkti

Tootjainfo: "Here comes Freaky Freaky, a pumpkin barleywine brewed with tons of roasted butternut squash, basil, lemongrass and homemade citrus extract. This is a collaboration brew of Budapest breweries TuffBuzz and Mad Scientist.
Trick or treat amigos!
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil hullu kõrvitsa nägu? Sõrmepaksune tumekollane vahukiht kahaneb kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane.

Aroom - vein! Vürtsvein! Aniis? Kalakaste? Piparmündikastmes küpsenud lõhekala? JEEERUM! Kui segadustekitav! Aga oi see on sindrima põnev ja meeldiv segadus!! Nelgiteradega pikitud kumkvaat. Kaneeliga ristatud meliss?

Esmamekk. Raske. Metalline. Krõbelevalt alkoholine - aga kuulge, 13 kraadi! Magus, muskaatsiirup kõrvetatud rosinakisselliga? 

Keskmaitse. Vask-katlas keedetud datlisiirupist segatud grokk kõrbenud kaneeliküpsistega, mida on kastetud mustsõstralikööri sisse. Kas mustsõstraga tehakse ka Vana Tallinnat?

Lõppmaitse. Kaneelikompott. Kaneeliga Rigas Balsams. Tihedaks, klistiirjaks keedetud virsikukompott.

Järelmekk. Kama! Kamaliköör? Kas kamašokolaadist saab teha likööri?? 

Metsikult segadust külvav, alt vasakult kukla taha suunduva tõusujoonega, ebamäärapööraselt kummaline vürtsnastoika. Hullumeelne, seda kohe kindlasti. Sama meeldejääv nagu küsimärkidest koosnev väändkasv. Kellele ja kuidas seda müüa - kas teile meeldib õhtu otsa pead murda, et mida kuradit te parasjagu joote? Siis see on kraam on teile!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment