Sunday, August 11, 2019

Garún Icelandic Stout Nr. 19.3


Garún Icelandic Stout Nr. 19.3 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 15,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,21 punkti

Tootjainfo: "Beware! The haunting shadows of chocolate, coffee, licorice and vanilla have broken out of their bourbon casks again!
IBU 25"

Väike lihtne pudel, kojale omane tehniline-numbriline sildikujundus. Sõrmepaksune tuhkhall-pruun vahukiht on vähese püsivusega. Õlle värvus - torka-silm-peast-välja-ööpime! 

Aroom. NJAAAA. Enne nina siia klaasi pistmist oleks mõistlik istuda ja turvavöö kinnitada! See on SIHUKE lõhnatripp et mine lolliks. Prooviks nüüd siis õige loetleda: meepräänik, kohviliköör, lagrits, mustas rummis leotatud viigimarjad, kakaokeeks rosinatega, lagrits, kohviküpsised ... ja lagrits!

Esmamekk. Raske muidugi, no kuidas ta saaks kerge olla, mu noor sõber! Keeleots kiuksatab kergelt alkoholisest kuumusest ja tõmbus kaitseasendisse. Kuumav šokolaad ja vaniljekreem.

Keskmaitse. Oiiiii. Vanilje! VANILJE!!! Vaniljest saab ehitada laevu ja torne! Ja avastada vaniljesaari keset rummimerd. Minna külla kreekidele ja kasta end pihlakakose all ning siis tõmmata taas selga vaniljene kuningarüü.

Lõppmaitse. Joobnud jumalate nimel - see kraam niidab ja matab ja katab, ajab taga ja lisab veel juurde. TÄIDLANE! Kuumavalt täidlane, pehmelt mattev, sulnilt vaimustav, KAKAOPLOOM!

Järelmekk. Oi-sa.kurjama-pühakute-vanaisa! Kaneeliküpsistest ja karamelliseerunud pähklitest kokku keevitatud taraan, millega murda maha külmunud südameid ja avad maitsetšakraid. 

GENIAALNE JA INTERGALATKTILINE! Seda õlut tuleb hoida tömpkeelsetest kodanikest hobuseteekonna kaugusel. Aga nendele teistele, neile lobekeelsetele maitsejahtijatele serveerida koos kõrvatroppidega, muidu ei jõua kaasmaitsjate vaimustusohkeid ja pikki pläterdavaid kommentaare ära kuulata!
---
pilt isethetu

No comments:

Post a Comment