Wednesday, August 28, 2019

Loota Kii


Loota Kii (Tanker / Olari, Eesti / Soome) pdl 0,44 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „ISA - Session IPA“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - Session / India Session Ale" ja hinnang 3,32 punkti.

Tootjainfo: "Fresh and fruity session IPA brewed with lime leaves, Cashmere and TNT hops and fermented with kveik yeast. In collaboration with our dear friends from Olarin panimo.
IBU 37"

Keskmist mõõtu purk, sildil ... eee ... hunnikute viisi kardinakonkse??? Erkvalge vaht töidab 2/3 klaasist, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on hapukas, üsna selge laimise hapukuse ja ... hmm ... saiase nätske tooniga? Kas see tuleb kveik' pärmist?

Esmamekk on kerge kehaga ja üsna korralikult mõrkjas. Keskmaitse - hapukas, marjane ja ... eeee ... kas see on nüüd laimilehed või siiski kafiirlaimi lehed, mis siin mängus on? Lõppmaitse kinnitab kahtlust, et see peaks siiski olema kafiirlaim - selle õline eeterlikkus seletaks mõru-vürtsikat nätsket olekut paremini. Järelmekk liigub üha enam mõrkjamasse külge, kuid selle juba kirbusse kanduvat vängust tasakaalustab ka linnasemagusus ja pruulises kasutatud kaera pehmus.

Kergepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-ürdine-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Väga Hea taseme rüübe. Veidi keelt ja huuli parkiv, uut lonksu nõudlev, omamoodi tegelane, mida tuleks müüa väikese hoiatusega, et tegu on veidi ülevõlli kraamiga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment