Sunday, August 4, 2019

Alter Brauch Festival


Alter Brauch Festival (Старый Завод, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 4,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "Spiced / Herbed Beer" ja hinnang 3,04 punkti

Tootjainfo: "Пиво с мёдом и пряностями (имбирь, корица), что делает его вкусовой профиль весьма необычным."

Keskmist kasvu pudel, raskeltloetav vanamoeline siniseruuduline sildikujundus. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on ausalt öeldes esmase nuhutuse ajal üsna eemaletõukav, kirbe ja vänge. Aga vaata kui kaaauem ja aeeeeglasemalt nuuskida, siis ilmub esile nii kaneel magusakas toon kui ka ingveri vürtsikas fanfaarihüüatus. Lõpuks ilmub lavale ka mesi ise ning kokku moodustub juba täiesti naturaalne Tuula präänik!

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja üllatavalt monokroomselt hapukas. Keskmaitse muutub tiba magusakams ning kaneeli tuhm olek veereb aegamisi üle keele. Lõppmaitses kõdita ingver meeldivalt keelepealset ning mesised noodid valguvad külgi mööda. Järelmekis kerkib esile aga lõhna algusest pärit ebameeldiv-läppunud vängus.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga vastuoluline rüübe. Idee tuunida üks õlu Tuula prääniku maitseliseks kõlab ju hästi, aga tulemus paneb veidi nina kirtsutama - kaneeli ja ingveri kooslus mängib koos meega mingi kummalise läpatanud triki, mida ei oska kuidagi heaks hinnata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment