Tuesday, August 27, 2019

Salamees

Salamees (Kräftwärk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ei Ratebeer ega Untappd ei tunne veel ei tootjat ega toodet. Tooja enda liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "Väga puuviljane ja tsitruseline ameerika pale ale. Pruulitud greibikoorte, -mahla ja sidrunheinaga."

Väike lihtne pudel, sildil olev kunstiteos saab kindlasti tähelepanu :) Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldse läikega kollane. Aroom on mõrkjas-hapukas, vägagi ehedalt greibine ja mõnusalt mahlane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse omandab hapuka, greibimahlase noodi. Lõppmaitses muutub toasuuruseks dominandiks sidrunheina magus-vürtsikas eeterlikkus. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, mõõdukalt mõrkja greibiõlise puudutusega.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga VÄGA HEA tasandi rüübe! Stiil on kenasti tabatud, kõik lubatud lisanoodid on erksalt tunda, kurta pole millegi üle. Tõsi küll, otseselt vaimustuda pole põhjust ja eredalt ta meelde ilmselt ei jää, aga uue koja esimese ametliku õllena on tegu mõõdukat aplausi väärt pruulisega.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment