Monday, August 5, 2019

Wakanda


Wakanda (Karli Kräft, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: bohemian pilsner

Tootjainfo: "Hele pilsner tüüpi mõõdukalt humalane õlu, mille pruulimisel on kasutatud Uus-Meremaalt pärit Wakatu humalaid"

Väike lihtne pudel, sildil mägimaastik ja ... eee ... miskid ulmetegelased? Valge sentimeetrine hõre vahukord kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on kergelt magusakas, linnaseline ning miski veidra tajuhäire tõttu ka kohupiimane ... justkui nuusutaks kohupiimakorpi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses tugevneb mõrkjas-murune ja väga värskena mõjuv roheline humal. Lõppmaitse värvub isegi kergelt ülemäära humalaseks ning tiba kibekaks, kuid hapukas-magusakas kõrvaltoon tasakaalustab seda. Järelmekk läheb jälle tagasi magusapoolsemasse ja linnaselisse külge, lõpuks jääb pinnale aga laagerõllele omane hapukas ja õrnalt vürtsikas põhi.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Ehk kribu ülehumaldatud pilsneri kohta, kuid siiski meeldivalt karge ja värskendav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment