Thursday, August 22, 2019

Porcini


Porcini (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Baltic" ja 3,79 punkti.

Tootjainfo: "A salted Baltic Porter brewed with Porcini mushrooms and smoked malts
IBU 25"

Alustuseks - vana Gambrinus on rahul. Seda, et tumedamate kolakamate õllede sisse võiks soola panna, on ta ju ammu jahvatanud! Ja näed lõpuks tegi keegi selle ära!

Väike lihtne pudel, sammaldunud sildikujundus. Pöidlajämedune mustjaspruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - täismust.

Aroom. Põnev. Vaata kuipalju siin on nüüd puhast autosugestsiooni ja kui palju puhast ja rikkumatut taju, võta sa kinni! Seen ... hmmm ... pehastunud puit ja puuseen ehk? Sool ... kui siis ehk soolašokolaadi tasemel?

Esmamekk on raske ja lausa õlija kehaga ning huvitavalt hapukas-magus, täidlane ja kuidagi kohmakas. Keskmaitses on huvitav metalne noot, mille tuleb ilmselgelt kanda soola kasutamise arvele ... noh selline vana vaskse kohviveski laadne, milles on puuseent koos kasetohuga puruks jahvatatud.

Lõppmaitse muutub mõrkjamaks ja pigem imperial stoudi maailma nihkuvaks, mitte balti porterist oodatavaks kreemiseks magusaks suutäieks. Järelmekk - hapukas-soolakas, kuiv ja metalne, lagritsane ja lihalik ... jaaaaaa ... vaata vinnutatud marineeritud liha oleks ehk sobilik märksõna siia juurde!

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-soolakas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Iseenesest on balti porteri põhiteljest ju mööda astutud, kuid antud juhul ei häiri see karvavõrdki, sest soola ja seente kasutamine on puhtalt ideena niivõrd sümpaatselt totakas, et kõik puudused saab andeks anda!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment