Sunday, August 4, 2019

Luulu


Luulu (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus " Berliner Weisse - Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Berliner Weisse" ja hinnng 3,66

Tootjainfo: "Sour wheat ale brewed with apricot and peach."

Väike lihtne pudel, sildil hõljub toatäis aprikoose. Kollane pöidlapaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - uduselt tumekollane. Aroom on magusakas, jogurtine ja biskviitjas, justkui hoiaks käes jogurtikreemiga vaniljeküpsist.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse on hapukas-magusakas, puuviljane, ehkki otseselt ei ühe ega teise lubatud viljaga kontakti veel ei saavuta. Lõppmaitse lisab mõrkjamat, justkui virsikuseemntetest pärinevat tooni. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, karge ja kerge.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Berliner weisse nagu neid juba palju saada on, lubatud viljade omatoon on pigem enesele sisendatav kui selgelt tajutav. Aga suviseks klaasikeseks vestluse kõrvale kena küll,  kas pole?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment