Tuesday, August 27, 2019

Fuck Catapults


Fuck Catapults (Tanker, Eesti) pdl 0,44 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Scotch Ale / Wee Heavy“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Scotch Ale / Wee Heavy" ja hinnang 3,73 punkti.

Tootjainfo: "Trebuchets are the superior siege weapon
IBU 31"

Keskmist mõõtu purk, sildil kiviheitmise massinad. Pruunakaskollane vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua, haakudes ka veidi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumepunane, mahagonikarva. 

Aroom - üsna täpselt šoti raskekaallaste klassika. Magus, röstine, pähkline, õrna aimdusega suitsuse piiril mänglev. Võibolla ehk on see hapukas marjane küljeaer veidi liiga agaralt kahlamas, kuid see ei kalluta laevukese põhikurssi kuigivõrd.

Esmamekk on raskepärane ja magusakas, pigem kuhugi odraveini kanti liikuv, ruske ja puidune, pikkade rõskete sügisõhtute meenutustest tulvil. Keskmaitse toob lauale veidi söestunud servadega odrakaraski, mille veel sooje tükke on nii hea murda ja lihaleeme sisse kasta, rüübates kõrvale pähklite ja viigimarjade küllast rammusat joogipoolist, mille üle oleks uhked kõik kuuskümmend põlve esivanemaid.

Lõppmaitse meenutab taas korraks oma hapumaid päevi, võttes kausist peoga granaat-pihlakaid ja krõbistades teisest röstpähkleid peale. Klaasike musta rummi kohviga ... või oli see nüüd kohvi rummiga aurab teise käe juures ning tühjeneb suurte ahnete sõõmudega.

Järelmekk kraamib lagedale kummalise maitsevangerdus - sütel röstitud datlid! Teate kui oivaliselt sobib see õrnalt suitsuvirrune mõrkjas koorib karamelliseerunud viljalihale! Ajaviiteks lauale tõstetud kaardipakk jääb täna puutumata ... vanad sõbrad vahivad heldinult lakke, rääkides pikke lugusid vaid ühmatuste ja lauale heakskiidu märgiks löödud käepatsatuste abil.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Võibolla oleks kohane olnud öelda stiiliks "imperial wee heavy" ... ehkki 9% on veel nö lubatud piires. Aga minu peamine küsimus on - kuidas laskis meie alkoholiregister selle joogi nime läbi? :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment