Saturday, August 10, 2019

Gypsy Camp


Gypsy Camp (Hausmann, Venemaa) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd'i liigimääratlus: "Sour - Gose" ja hinnang 3,86 punkti

Tootjainfo: "Gose с Уральским пельменями, душистыми перцем и лавровым листом. Коллаборация пивоварен Hausmann × Red button × Zavod × On the bones
Gose со вкусом Урала."

Väike purk, silt arusaamatult kirju. Vähene valge vahukirme kaob kohe. Õlle värvus - häguselt kollane. Aroom on hapukas ja kergelt soolane, vürtspipra olemus on üsna selgelt tunda, loorberilehe oma seevastu üsna vähe. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu ning ivike soolane. Keskmaitse muutub magusamaks ja veidi soolaseks. Lõppmaitse on hapukas-magus ja mõõdukalt ürdine, sest "vürtsikas" oleks vale sõna. Järelmekis soolane pool tugevneb veidikese, vürtspipra magusakas õline toon tõuseb meeldivalt esile. 

Keskmisest veidi raskema kehaga, hapukas-soolakas-magusakas-hapukas-ürdise-soolaka buketiga omapärane rüübe. Mõte teha "pelmeeni-goset" kõlab kordades lahedamalt kui see tulemus on. Noh olgu, füüsiliselt pelmeeni enda lisamine ei saagi õllele midagi juurde anda, kuid lubatud loorberilehest (ja purgil ka kirjas olevast koriandrist) oleks oodanud suuremat maitse-elamust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment