Friday, August 9, 2019

Ükssarv John


Ükssarv John (RumalHumal, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeer ei tunne ei tootjat ega toodet. Untappd ütleb "Bock - Doppelbock" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot pole leida.

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt seekord heleroheliselt foonil. Kreemikas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt ja sädelevalt tumepunane. Aroom on leebelt ja rosinaselt magus. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, täidlane ja veidi metalne. Keskmaitse muutub vaskseks ja röstiseks, justkui oleks vasest uhmris röstleiba peeneks tambitud ja siis tumedate rosinatega segatud. Lõppmaitse on tugevalt karamelline, selliselt tasemel röstitud, et nagu-juba-peaaegu-et tajuks suitsunooti, kuid lõpuks tajud hoopis pähklilikööri. Järelmekk räägib samal röstpähklisel, leivasel ja rosinasel noodil, puhates raske ja toekana, värvudes aegamööda mõrkjamaks ja kuivemaks.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASEME rüübe. Ülihästi tabatud stiil, seda tänuväärsem tegu, et bock-tüüpi õllesid tehakse meil nii neetult vähe.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment