Tuesday, August 27, 2019

Primal Screams


Primal Screams (Vaat, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout" ja hinnang 39 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Other" ja 3,39 punkti

Tootjainfo: "Brewed in collaboration with Oslo Brewing, this light and lightly wild stout is made with Kveik and Brettanomyces."

Väike lihtne pudel, silt mängib optilise illusiooni teemadel. Pruunakas vaht täidab pool klaasist, kuid pole väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume sügavpunane. Aroom on põnevalt röstine ja hapukas, kummalise, aga siiski mõnusa taustahelina lööb ninas kõlama keldrilõhn :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas, veidi röstine. Keskmaitse kihiseb keelel hapukas-vürtsika mänguga, meenutades veidi sellist belgia tegelast nagu Orwal, ainult et röstises versioonis. Lõppmaitse on kreemikas, keelel kribelev, marjane ja valgete sõstrate taoline. Järelmekk viskab nüüd ka keelele seda kodukeldri rõsket nooti, mis seguneb magusa, pähklikreemise pehmusega.

Keskmisest ehk nii pool kriipsu raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Põnev rüübe. Väga omanäoline stoudike, mis tõenäoliselt paneb küll tavatarbija nina kirtsutama, kuid maitsejahtija jaoks on vähemalt kord proovimist raudkindlalt väärt!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment