Friday, August 9, 2019

Dr. Albon


Dr. Albon (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / NEIPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untapped liigimääratlus on "IPA - New England" ja hinnang 3,6.

Tootjainfo: "Double dryhopped fruity juicy New England IPA designed for disco-dancing, relaxing and for hazy mornings.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, sildil psühhedeelne tegelane. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv, ehkki haakub mingil määral klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt pruunakas-kollane. Aroomis segunevad värskelt kanna all puruks rudjutud naadid, eile niidetud muru ja värskelt lahti lõigatud virsik.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-vürtsikas-magusakas, veidi keeleotsa humalatega kõdistav. Keskmaitse liigub humalakõrvetus üle keele kaugemale, kuid seda kribekirbust hoiab peaaegu et tasakaalus mangomehune pehmus. Lõppmaitse muutub veidi hapukamaks, valgete viinamarjade ja litšimarjade taoliseks, mida aga jätkuvalt raamistab kõrvetav humalaküllus. Järelmekis kirbus taandub, järele jääb raudrohune mõrkjus segatuna konserveeritud metspirnidega.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. NEIPA'de kirbema otsa esindaja, aga samas on õnneks suudetud vältida mudrusust ning ka see humalakõrvetus jääb sündsuse piiridesse. Vana Gambrinus oleks siin hea meelega näinud rohkem tasakaalustavat magusat puuviljasust või siis hoopiski hapukat mahlasust ja siis plaksutaks juba hoogsalt käsi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment