Monday, May 25, 2020

H-Bomb


H-Bomb (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. RB ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Honey Beer" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Honey IPA"

Väike ravimipudel, sildil megaplahvatus. Pöidlapaksune kollakas vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakuldne merevaik. Aroomis on selge mesine, isegi mesilasvahane noot, selle foonil veidi vürtsikamat humalat.

Esmamekk on keskmise kehaga ja omapäraselt mage-magusakas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks ja väga selgelt kärjevaha meenutavaks, justkui oleks vahaplaadi peale määritud veidi valgete sõstrate püreed ja siis sellest suutäis haugatud. Lõppmaitse üritab sellest magusakas-mage-hapukast kraamist midagi IPA sarnast vormida vähese murumõrkja abil. Järelmekis hakkab see ponnistus veidi ka vilja kandma, kuigi ... no ega väga IPA see nüüd küll pole.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga hea taseme rüübe. Joogina omaette on ta kindlasti põnev, mee (või õigemini mesilasvaha) jalajälg on tugev, kuid IPA'ks ei kvalifitseeru see kraam mitte.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment