Friday, May 1, 2020

Mõek


Mõek (Pruulius, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Traditional Ale - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Other" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Mõek (The Sword) is a wholesome light ale. It’s ancient recipe includes wheat and barley malt, hops, raspberry stems, juniper berries and kveik yeast"

Väike lihtne pudel, sildil okasvammuses mõõgamehe käsi. Pöidlapaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - kadakaoks kõditab juba kaugelt nina ning ausalt öeldes ega peale kadakavaigu siit suur muud tunnegi ... aga see on ju mõnus!

Esmamemkk on kergepoolse kehaga ja hapukas ning tuntavalt vaigune. Keskmaitses hapu pool võimendub, tuletades üsna ehedalt meelde vaarikavarre teed. Lõppmaitses võimendub aga magus-mõrkjas kadakavaik, tuletades meelde neid lapsepõlvehetki, kui sai kadakapuust kuuma-alust nuhutatud ja imestatud, et kuidas küll üks puu võib niiiiiiiiii hästi lõhnata! Järelmekk on hapukas, vaigune ja mõnusalt virgutav.

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe! VÄGA kergelt joodav, samas selgelt eristuva iseloomuga, meeldejääv ja hõlpsalt soovitatav - no mis sa hing veel tahad! Vana Gambrinus sooviks sama asja imperial versiooni, aga see oleks juba hoopis teine õlu :)

---

pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment